Louvre Tour

Het loont zeker de moeite om minimaal 1 keer in je leven Mona Lisa in de ogen te kijken. En er is nog zoveel meer moois te zien in het Louvre. Maar ja, hoe begin je aan zo'n gigantische collectie? Het simpele antwoord is: loop samen met je Nederlandstalige gids van Paris Promenade door de prachtige kamers en indrukwekkende gangen. Als kenner van de (cultuur)geschiedenis van Parijs vertelt hij de mooiste verhalen achter de belangrijkste meesterwerken. Hij weet wat de moeite waard is en geeft net zoveel informatie als jij wilt. 


In deze tour inbegrepen:

 • Tour duurt ongeveer 1 à 2 uur: de één wil graag iets meer informatie en een uitgebreidere tour, de ander beperkt zich liever tot de basistour. Duur is in onderling overleg te bepalen.
 • Je passeert de Mona Lisa, Venus van Milo, Nikè, en andere hoogtepunten van Michelangelo, Delacroix, Géricault en David. We bezoeken de oogverblindende juwelen van de koningen en het luxueuze appartement van Napoleon III. (Indien gewenst maken we ook tijd voor meesters uit de Lage Landen, zoals Rubens, Rembrandt, Vermeer en Bruegel.) Onder voorwaarde wat op dat moment in het museum aanwezig zijn.
 • Enkel privétours (maximaal 6 personen).
 • Tickets zijn niet inbegrepen in de prijs. Paris Promenade bestelt graag de tickets voor jullie.

 

Orsay Tour 

Misschien wel het mooiste museum van Parijs. Zelfs als je niet van kunst houdt is dit indrukwekkende gebouw de moeite waard om te bezoeken. 100 jaar geleden was het een fraai treinstation. Sinds 1986 is er de grootste collectie impressionisme ondergebracht: Monet, Renoir, Van Gogh, Degas, Cézanne, Gaugain, Seurat, Toulouse-Lautrec… hun werken hangen er allemaal. Maar er is meer: prachtige art nouveau interieur, beelden van Rodin en zelfs een ijsbeer van Pompon. En door de wijzers van de stationsklok zie je Parijs liggen met in de verte de Sacre Coeur op de heuvel van Montmartre. De moeite waard om er minimaal eens in je leven te zijn geweest. 


In deze tour inbegrepen:

 • Tour duurt ongeveer 1,5 à 2 uur. 
 • Je passeert de belangrijkste topstukken die op dat moment in het museum aanwezig zijn. 
 • Enkel privétours (maximaal 6 personen) 
 • Tickets zijn niet inbegrepen in de prijs. Paris Promenade bestelt graag de tickets voor jullie. 

Combi: Montmartre + Musée d'Orsay

Maak je Orsay-experience compleet. Paris Promenade houdt van kunst en cultuur. En wat is mooier dan de ultieme combinatie van Montmartre en Musée d’Orsay! We lopen eerst door het impressionistische walhalla, Montmartre. In deze wijk leefden, werkten èn feestten grootmeesters zoals Van Gogh, Renoir en Toulouse Lautrec. Daarna bekijken we in het mooiste museum van Parijs de impressionistische pareltjes. Wij geven graag een woordje uitleg bij enkele hoogtepunten uit de collectie.

 

 • Combi-tour voor 59 euro p.p. (museumtickets niet inbegrepen), duur van de volledige tour: 4 à 5 uur.

Architectonische Bourgeois-Tour 19de eeuw

In de 19de eeuw stond Parijs op haar hoogtepunt. En dan met name in het 8ste arrondissement. Denk aan de brede boulevards van Haussmann, de statige appartementsgebouwen, maar ook de luxueuze hôtels particuliers en prachtige parken. We omringen ons met het rijke culturele leven van de bourgeois – vol architectuur en natuur van de 19de eeuw. Maar ook de eerste grote warenhuizen. Een tour vol fotomomenten in het Parijs dat velen niet kennen. 

 
Inbegrepen in deze tour:

 • Deze wandeling is aangeraden voor mensen die Parijs al vrij goed kennen en een onbekender, rustiger deel van de stad willen ontdekken.
 • Inbegrepen: parc Monceau, de Saint Augustin-kerk, oudste treinstation Saint-Lazare, Galerie Lafayette. 
 • Enkele opmerkelijke Haussmaniaanse herenhuizen met prachtige voorgevels en bijzondere verhalen.
 • Duur van de tour: ongeveer 2 uur

Tour de Romantique in Nouvelle Athènes

Een parel van een wandeling door een ander stukje Parijs. We snuiven de sfeer op van de periode van de Romantiek tot aan het Belle Époque (1815-1914). We lopen door Nouvelles Athènes, destijds in de jaren 1820-1830 een nieuwbouwwijk met charmante herenhuizen. In de 19de eeuw was dit een waar kunstenaarskolonie. Délacroix, Gustave Moreau, Chopin en Georges Sand lieten hier hun sporen achter.  

Ook de kunstenaar Ary Scheffer uit Dordrecht vestigde zich in deze sfeervolle wijk. Tijdens deze wandeling bezoeken we zijn huis: Musée de la Vie Romantique, inclusief de prachtige tuin.


Inbegrepen in deze wandelroute:

 • Deze wandeling is aangeraden voor mensen die Parijs al vrij goed kennen en een onbekender en rustig deel van de stad willen ontdekken.
 • We lopen langs de verborgen luxe van het 9de arrondissement (Nouvelle Athènes).
 • We passeren het legendarische Pigalle, Place Saint-Georges, het Musée de la Vie Romantique en het indrukwekkende atelier van Gustave Moreau (indien mogelijk nemen we ook een kijkje binnenin).
 • Duur van de tour: 1,5 à 2 uur
 • NIET mogelijk op maandag en dinsdag