Paris Promenade

Wat fijn dat u ons gevonden heeft! Nu kunt u Parijs nog meer beleven in uw eigen taal. Wel zo prettig, met alle nuances die het Nederlands zo prachtig maken. Maar uiteraard ook met de nodige Franse accenten. En met uw eigen gids, inwoner van Parijs, die u alles vertelt over het leven hier.

Wij bieden u Nederlandstalige wandeltochten. Het overgrote deel door de andere kant van Parijs. Want Parijs is zoveel meer dan de Eiffeltoren, het Louvre en de Seine. U kunt kiezen uit een brede waaier van locaties en thema’s. Misschien dompelt u zich graag onder in de schaamteloze weelde en luxe van de Opéra en Place Vendôme? Is de Middeleeuwse stad echt iets voor u? Of laat u zich graag verwennen door de delicatessen van Parijs te proeven? Wij verzorgen u graag een onvergetelijke tour


WANDELROUTE LANGS DE SEINE (2 uur)

 

Omdat het gewoon heel leuk is, bieden wij ook een klasssieke introductietour aan langs de Seine. Op onze route beleeft u de vele bekende bezienswaardigheden van Parijs in het Nederlands. Onze leidraad is die al eeuwig stromende rivier die onlosmakelijk met Parijs verbonden is. Soms verlaten we de Seine even om door een prachtige tuin te lopen. En even later steken we het water weer over op de oudste stenen brug van de stad. Een feest der herkenning of juist een tocht vol nieuwe ontdekkingen? In ieder geval verzekerd van prachtige vergezichten.
 
Inbegrepen in deze wandelroute:

 • Een handige introductie van de stad Parijs in vogelvlucht (Eiffeltoren, Louvre, Champs-Elysées, Arc de Triomphe, Pont Neuf...) in het Nederlands.
 • Ervaar de magische kracht van de Seine als onnavolgbaar middelpunt van de stad.
 • Onze gids laat u verrassende perspectieven zien door af te wijken van geijkte paden.


ROMANTIEK BIJ CANAL SAINT-MARTIN (2 uur)

Goed verstopt aan de oostkant van Parijs, en vlakbij Gare du Nord. Canal Saint-Martin heeft een hele natuurlijke charme met haar fascinerende sluizen ("les écluses"), prachtige gietijzeren bruggen en een hele gezellige sfeer. Het is dé plek voor Parisiens om samen te komen voor een apéritif ("du vin, du pain, du fromage"). Maar dit kanaal bevat ook vele geheimen die we graag met u delen...

Inbegrepen in deze wandelroute:

 • Een wandelroute in het Nederlands langs Canal St. Martin.
 • Een korte omweg langs een pittoresk ziekenhuis en een plaque ter nagedachtenis aan de aanslagen in 2015 .
 • We passeren een stukje door het populaire le Marais om uit te komen in het jachthaventje nabij de Bastille ("l'Arsenal"). 


PARIS EN PASSAGE   (1,5 uur)

Ze zijn wereldberoemd maar moeilijk terug te vinden in het dicht bepakte stratenplan van Parijs. Wilt u eens heerlijk flaneren door de prachtige passage en elegante galerijen aan rive droite? Dit is uw kans. We lopen door verborgen pareltjes zoals galerie Vivienne en Passage de Panorama aan de Grands Boulevards. We passeren ook de schitterende tuin van Palais Royal. Deze tour is niet alleen een must-do voor shopaholics. Ook als u graag de sfeer van de 19e eeuw opsnuift, is deze route echt iets voor u. Bovendien is het een uitstekend alternatief bij regenachtig weer! 😉


Inbegrepen in deze wandelroute:

 • Verschillende passages en galerijen aan rive droite
 • Bezoek aan de imposante tuin van Palais Royal
 • Verborgen pareltjes uit het chique 19e-eeuwse Parijs


TOUR DE DéGUSTATION: PARIJSE PROEVERIJ (1,5 uur)


Eén van de beste kanten van de Franse cultuur is haar keuken. En die is verrukkelijk. Simpel maar verrukkelijk. Deze tour serveert u de delicatessen van Parijs: de beste patisserie, charcuterie èn… fromage! Parijs glijdt door uw eigen lichaam. Prikkel al uw zintuigen: zie, voel, ruik, hoor èn vooral… proef de stad tijdens deze heerlijke tour de dégustation!

Inbegrepen in deze wandelroute: 

 • U wandelt door één van de pittoreske straten van Parijs die al in de Middeleeuwen bekend stond als het gastronomische middelpunt.
 • Vele delicatesse winkeltjes omringen u, waaronder de prachtige, oudste patisserie van Parijs.
 • Tijdens deze tour proeft u alleen van de allerbeste patisserie, charcuterie en kaas en krijgt daar achtergrondinformatie bij - in het Nederlands natuurlijk.

Enorm aanbod aan wandelroutes:

Naast de Seine-tour hebben we ook een uitgebreid scala aan andere wandelingen in het Nederlands:

Voor ervaren Parijsgangers:
Kent u de klassieke monumenten intussen wel? Dan zijn de routes voor gevorderden iets voor u. Met uw gids dwaalt u door wijken als Canal Saint-Martin, Quartier Latin, le Marais, Saint-Germain-des-Prés...


Parijs à la carte - privé tour:
U kunt ook kiezen à la carte. In dat geval kiest u hoe wij uw route invullen. Eigenlijk een privé tour dus, u en uw eigen groepje met uw eigen gids:

 • Verhalen achter de chansons over Parijs
 • De schrijvers van Parijs
 • Parijse proeverij/Tour de Dégustation
 • Iets anders naar uw keuze?

Wat is zo bijzonder aan Paris Promenade?

In één woord: Klasse!
 
We laten Parijs zien op een andere manier. Kern van die andere manier is onze passie: de liefde die we koesteren voor Parijs. Die klasse gaat uit van twee kanten: het tonen van de schoonheid van de stad enerzijds. Anderzijds proberen wij u ook het gevoel te geven dat u uniek bent.
 
Door de kleine omvang van de groepen - doorgaans niet groter dan 10 personen – bent u geen nummertje of ‘bengelt’ u niet ergens achteraan in de groep. Wij nemen onze gasten au serieux.


WENST U MEER INFORMATIE OP MAAT?

Vraag het ons : parispromenade20@gmail.com
U vindt ons ook op Facebook onder : Paris Promenade Walks

Paris Promenade Podcast

De Paris Promenade Podcast is nu te beluisteren. 
Patricia Witkamp, bekend van Witkamp Events, interviewde ons over al onze activiteiten in Parijs. Klik op Podcast en u hoort alles! Veel luisterplezier.