Paris Promenade : speciaal voor de meerwaardezoeker

Wij bieden je wandeltochten met je eigen Nederlandstalige gids door Parijs. Een persoonlijke benadering vinden we belangrijk. 

Een wandeling langs de Seine met de highlights is een absolute aanrader. Maar  Parijs is nog zoveel meer dan de Eiffeltoren, het Louvre en de Seine alleen. 

Je kiest uit vele tours op verschillende locaties en thema’s. Denk aan een rondleiding met je eigen gids door Saint-Germain of de Marais. Of liever de delicatesse wandeling. Of de muzikale Tour de Chanson. 


Voor grotere groepen hebben we speciale tarieven. Meer info vind je hier.


Wij verzorgen je graag een herinnering die je blijft koesteren

WANDEL TOUR LANGS DE SEINE (2 uur)

 

 Het is een mooie wandeling, zo langs de Seine. Op deze route krijg je een prachtig zicht op de Eiffeltoren, Arc de Triomphe, Champs Elysées, het Louvre en de Notre Dame. De leidraad is de Seine die onlosmakelijk met Parijs verbonden is. Een feest der herkenning of juist een tocht vol nieuwe ontdekkingen? Paris Promenade verzorgt een persoonlijke ervaring. Want die Seine fascineert mateloos. Versterkt door het weer en de seizoenen, en de kracht van de tomeloze stad om ons heen. Een klassieke tour in een heel nieuw daglicht dankzij je eigen gids.

Inbegrepen in deze wandel tour:

 • Een handige introductie van de stad Parijs (Eiffeltoren, Louvre, Champs-Elysées, Arc de Triomphe, de obelisk, Pont Neuf...) met een Nederlandstalige gids.
 • Ervaar de magische schoonheid van de Seine als onnavolgbaar middelpunt van de stad. En hoor hoe het ooit anders was.
 • Onze Nederlandstalige gids toont verrassende perspectieven door af te wijken van geijkte paden. 

ROMANTIEK BIJ CANAL SAINT-MARTIN (2 uur)

Goed verstopt aan de oostkant van Parijs èn vlakbij Gare du Nord. Canal Saint-Martin heeft een hele natuurlijke charme met haar fascinerende sluizen ("les écluses"), prachtige gietijzeren bruggen en een hele gezellige sfeer. Het is dé plek voor Parisiens om samen te komen voor een apéritif ("du vin, du pain, du fromage"). Maar dit kanaal bevat ook vele geheimen die we graag met u delen...

Inbegrepen in deze wandel tour:

 • Met uw eigen gids in het Nederlands langs Canal St. Martin.
 • Een korte omweg langs een pittoresk ziekenhuis en een plaque ter nagedachtenis aan de aanslagen in 2015 .
 • We passeren de populaire Marais om uit te komen in het jachthaventje bij Place de la Bastille ("l'Arsenal"). 


LE MARAIS: PARIJS IN ééN WIJK (max. 2 uur) 

Wat hebben joden, LGBTQ’s, de oude Franse koningen en hipsters gemeen? Le Marais. Ze hebben allemaal (ooit) onderdak gevonden in deze dynamische, veelzijdige wijk. Ooit waren de koningen er heer en meester. Na hun vertrek naar het Louvre volgde de verpaupering. Tot diep in de twintigste eeuw was Le Marais niet veel meer dan een verzameling krotten. Een prooi voor de bulldozers. Toch verging het de wijk anders. Door de herwaardering is Le Marais nu booming! Als je de extreme contrasten, waar Parijs beroemd om is, in één wijk wilt zien samen komen, dan is er maar één adres. 


Inbegrepen in deze wandelroute:

 • Je passeert pita- en falafelbars van wereldklasse in de joodse wijk.
 • Je ervaart op deze wandelroute de statige en rustige kant van Le Marais.
 • Je ontdekt dat Le Marais bruist en erg Instagramable is.

BETOVERENDE LUXE IN PARIJS (max. 2 uur)

Etalages zonder prijskaartje omdat dat maar ordinair zou zijn. Oogverblindende kerstverlichting in de overtreffende trap. Hotelsuites voor 27.000 euro per nacht. Je vindt het allemaal hier. Een tour om van te dromen. In deze wandeling lopen we langs het meest opzichtige stukje Parijs dat zo leuk is omdat het een sprookje blijft voor velen onder ons. Ervaar de charmes van Galeries Lafayette, de klassieke schoonheid van Opéra Garnier, en het overdadige Place Vendôme. Na afloop biedt Place de la Concorde je alle mogelijke richtingen om de opwinding van Parijs voort te zetten. Want dromen is gratis in Parijs! 


Inbegrepen in deze wandelroute: 

 • Galeries Lafayette en Opéra Garnier
 • Place Vendôme met het Ritz hotel
 • Jardin Tuilerie en Place de la Concorde

MONTMARTRE: EEN DORP IN EEN WERELDSTAD (max. 2 uur)

Zoveel schilders, van over de hele wereld, hebben hier gewoond. De impressionisten (Van Gogh, Renoir, Degas...) waren er kind aan huis, maar ook Picasso zwierf hier rond. Dat is niet verwonderlijk als je de romantische straatjes ziet. Een sfeervol groen-roze dorp met enkele van de mooiste uitzichten op de stad Parijs. 

Er is de liefdestuin, authentieke molens en een man die dwars door de muren loopt...


Inbegrepen in deze wandelroute:

 • Je gids neemt je mee naar plekken die de meeste toeristen niet kennen.
 • Aandacht voor oude schilders maar ook moderne street art op iedere hoek van de straat.
 • Je tour eindigt bij Place de Tertre en Sacre Coeur.

SAINT-GERMAIN-DES-PRéS: DE PURE KLASSE VAN PARIJS  (max. 2 uur)

Lekkere brasserieën en tijdloze etalages. Finesse en fijne nuances. St. Germain kent een weelde die met gratie van generatie op generatie wordt (over)gedragen. St. Germain ligt knus aan de linkeroever van de Seine. Je vindt er verstilde, romantische pleintjes die je niet terugvindt op de Parijse plattegrond maar wel in je verbeelding. St. Germain is teder voor een dromer. En dan de geuren, de geuren van St. Germain! De verschillende aroma’s vormen samen een wolk zoals een regenboog kleuren spant. Ga je mee op ontdekkingsreis?
 
Inbegrepen in deze wandelroute:

 • Je wandelt door de kleine straatjes van St. Germain, het echte Parijs. 
 • Je neemt een kijkje in de oudste kerk van Parijs en in Jardin du Luxembourg
 • Je flaneert langs het hotel waar Oscar Wilde woonde, en door het gezellige Cours de Commerce met het oudste restaurant van Parijs.


PARIS EN PASSAGE   (1,5 uur)

Ze zijn wereldberoemd maar moeilijk terug te vinden in het dicht bepakte stratenplan van Parijs. Wil je heerlijk flaneren door de prachtige passages en elegante galerijen aan rive droite? Dit is je kans. We lopen door verborgen pareltjes zoals galerie Vivienne en Passage de Panorama aan de Grands Boulevards. We passeren ook de schitterende tuin van Palais Royal. Deze tour is niet alleen een must-do voor shopaholics. Ook als je graag de sfeer van de 19e eeuw opsnuift, is deze route echt iets voor jou. Bovendien is het een uitstekend alternatief bij regenachtig weer! 😉


Inbegrepen in deze wandelroute:

 • Verschillende passages en galerijen aan rive droite
 • Bezoek aan de imposante tuin van Palais Royal
 • Verborgen pareltjes uit het chique 19e-eeuwse Parijs


TOUR DE DéGUSTATION: PARIJSE PROEVERIJ (1,5 uur)


Eén van de beste kanten van de Franse cultuur is haar keuken. En die is verrukkelijk. Deze tour serveert je de delicatessen van Parijs: de beste patisserie, charcuterie èn… fromage! Parijs glijdt door je lichaam. Prikkel al je zintuigen: zie, voel, ruik, hoor èn vooral… proef de stad tijdens deze heerlijke tour de dégustation!

Inbegrepen in deze wandelroute: 

 • Je wandelt door één van de pittoreske straten van Parijs die al in de Middeleeuwen bekend stond als het gastronomische middelpunt.
 • Vele delicatessenwinkeltjes omringen je, waaronder de prachtige, oudste patisserie van Parijs.
 • Tijdens deze tour proef je alleen van de allerbeste patisserie, charcuterie en kaas en krijgt daar achtergrondinformatie bij - in het Nederlands natuurlijk.

Wat is zo bijzonder aan Paris Promenade?

In één woord: Klasse!
 
We laten Parijs zien op een andere manier. Kern van die andere manier is onze passie: de liefde die we koesteren voor Parijs. Die klasse gaat uit van twee kanten: het tonen van de schoonheid van de stad enerzijds. Anderzijds proberen wij je ook het gevoel te geven dat je uniek bent.
 
Door de kleine omvang van de groepen - doorgaans niet groter dan 10 personen – ben je geen nummertje of ‘bengel’ je niet ergens achteraan in de groep. Wij nemen onze gasten au serieux.

WENS JE MEER INFORMATIE OP MAAT?

Vraag het ons : [email protected]
Je vindt ons ook op Facebook en Instagram onder : Paris Promenade Walks