Tour de Chanson: op bezoek bij je muzikale helden (1,5 uur)

Heeft u het al gehoord? Het Franse chanson is weer helemaal in. Franse artiesten worden weer volop gedraaid. Op televisie gaan hele programma's over de sporen die ze in Parijs hebben achtergelaten. Hoe leuk is het dan om zelf op pad te gaan langs die heilige plekken!

Maar ja, hoe pak je dat aan? Die programmamakers zitten immers in Nederland, niet in Parijs.  


Daarom nodigt Paris Promenade u graag uit voor Tour de Chanson. Tour de Chanson is de unieke Nederlandstalige tour die helemaal in het teken staat van het Franse chanson. 

 

We lopen langs geboortehuizen van legenden en u hoort de verhalen over hun leven. Yves Montand, Serge Gainsbourg, Juliette Gréco, Charles Aznavour, de schrijver van Non, je ne regrette rien… ze komen allemaal langs, of liever: wij gaan langs hen.  

 
Inbegrepen in deze wandelroute:

  • Je ziet bijzondere plekken van beroemde namen uit de chansongeschiedenis en hoort hun verhalen. 
  • Lopend met de chansons over straat is sfeerverhogend.
  • De tour duurt 1,5 à 2 uur. 

PèRE LACHAISE (2 uur)


Père Lachaise is het verhaal van de laatste verblijfplaats van vele, vele Parijzenaars en internationale legendes. 1 miljoen mensen liggen hier begraven in 70.000 tombes!

In dit doolhof hoeft je zich niet wezenloos te zoeken naar de graven van Jim Morrison, Edith Piaf, Oscar Wilde, Yves Montant, Marcel Proust of Molière. Wij doen dat voor jou en met jou. Ook staan wij stil bij de indrukwekkende monumenten voor de Tweede Wereldoorlog en de Communards. Een volstrekt unieke tour!

 

Inbegrepen in deze wandelroute:

  • Een sfeervolle route over de beroemdste begraafplaats ter wereld
  • Een bloemlezing van de Franse cultuurgeschiedenis, volledig in het Nederlands!
  • Uiterlijke aanvang: 14u30 (duur: 2 à 2,5 uur)

DE FIJNE NUANCES VAN QUARTIER LATIN (2 UUR)


Wat heeft Quartier Latin toch mooie plekjes en uitzichten. In al zijn rust en bescheidenheid. De Romeinen zaten hier en noemden hun vesting Lutèce (Lutetia). In de Middeleeuwen werd Quartier Latin het intellectuele centrum met de Sorbonne universiteit. En nog altijd lopen studenten rond Rue Mouffetard tussen hier en daar een toerist. Wil je dit goed verborgen stukje Parijs graag beter leren kennen? Wandel met ons mee. 

 

Inbegrepen in deze wandelroute:

  • Met je gids loop je langs de Sorbonne universiteit van toen en nu.
  • Je ziet het Panthéon, de kerk die nooit een kerk werd, en een ander hoogtepunt van buiten èn binnen: église Saint-Etienne-du-Mont.
  • Je ontdekt op de route restanten van de Romeinen, maar ook de plek waar de schrijver Ernest Hemingway zo gelukkig is geweest.
  • Voor de liefhebbers: vraag naar Emily in Paris!