Tour de Romantique

Wandelen door het bourgeois Parijs van de 19de eeuw


Een parel van een tour. We snuiven de sfeer op van de periode van de Romantiek (1815) tot aan het Belle Époque (1914). Parijs stond op haar hoogtepunt. Denk aan de brede boulevards van Haussmann, de statige appartementsgebouwen, maar ook de luxueuze hôtels particuliers en prachtige parken. We omringen ons met het rijke culturele leven van de bourgeois – vol architectuur, kunst en natuur van de 19de eeuw. Een tour vol fotomomenten in het Parijs dat velen niet kennen. 


Inbegrepen in deze wandelroute:

  • We lopen langs de verborgen luxe van het 8ste en het 9de arrondissement (Malesherbes, Nouvelle Athène)
  • We passeren het prachtige parc Monceau, de Saint Augustin-kerk, oudste spoorlijn van Parijs, het Musée de la Vie Romantique en het indrukwekkende atelier van Gustave Moreau (indien mogelijk nemen we ook een kijkje binnenin.)
  • Duur van de tour: 2 à 2,5 uur
  • NIET mogelijk op maandagen
  • Deze tour is aangeraden voor mensen die Parijs al vrij goed kennen en een onbekender deel van de stad willen ontdekken

Treasure Hunt in Parijs

Interactief op jacht naar de mooiste verborgen plekjes

 

Loop interactief door verschillende topwijken van Parijs. Met behulp van whatsappberichtjes worden jullie in groepje(s) geleid langs de best bewaarde geheimen van Parijs. Iedere nieuwe opdracht zorgt ervoor dat je weer een stap verder komt in een wonderlijke ontdekkingstocht. De aanwijzingen in de straten helpen je daarbij. 


Wil je echt opgaan in Parijs zonder iets te missen? Laat je dan verrassen door onze Treasure Hunt. Net even anders zodat jullie uitje nog onvergetelijker wordt. 


  • Keuze uit drie wijken: Marais, Quartier Latin, Saint-Germain-des-Prés
  • Extra leuk is om een battle te houden: de groep kan in tweeën/meerdere kleine groepjes opgesplitst worden en die groepjes beleven hun eigen tocht (mogelijk tussen Quartier Latin/Saint-Germain en tussen Quartier Latin/Marais)
  • Ideaal voor jongerengroepen, bedrijfsuitjes, teambuilding, empowerment trainingen...