Louvre Tour

Het loont zeker de moeite om minimaal 1 keer in je leven Mona Lisa in de ogen te kijken. En er is nog zoveel meer moois te zien in het Louvre. Maar ja, hoe begin je aan zo'n gigantische collectie? Het simpele antwoord is: loop samen met de Nederlandstalige gids van Paris Promenade door de prachtige kamers en indrukwekkende gangen. Als kenner van de (cultuur)geschiedenis van Parijs vertelt hij de mooiste verhalen achter de belangrijkste meesterwerken. Hij weet wat de moeite waard is en geeft net zoveel informatie als jij wilt. 


In deze tour inbegrepen:

  • Tour duurt 2 à 3 uur – zolang jullie willen: de één wil graag iets meer informatie en een uitgebreidere tour, de ander beperkt zich liever tot de basistour. Beide opties zijn mogelijk.
  • Je passeert langs de Mona Lisa, Venus van Milo, Nikè, en andere hoogtepunten van Michelangelo, Delacroix, Géricault en David. We bezoeken de oogverblindende juwelen van de koningen en het luxueuze appartement van Napoleon III. (Indien gewenst maken we ook tijd voor meesters uit de Lage Landen, zoals Rubens, Rembrandt, Vermeer en Bruegel.)
  • Enkel privétours (maximaal 6 personen).
  • Tickets zijn niet inbegrepen in de prijs. Paris Promenade bestelt graag de tickets voor jullie.
  • Je gids kent de alternatieve ingangen waardoor het makkelijker wordt om de lange rijen bij de piramide te omzeilen. 

 

Orsay Tour 

Misschien wel het mooiste museum van Parijs (en de wereld). Zelfs als je niet van kunst houdt is dit indrukwekkende gebouw de moeite waard om te bezoeken. 100 jaar geleden was het een fraai treinstation. Sinds 1986 is er de grootste collectie impressionisme ondergebracht: Monet, Renoir, Van Gogh, Degas, Cézanne, Gaugain, Seurat, Toulouse-Lautrec… hun werken hangen er allemaal. Maar er is meer: prachtige art nouveau interieur, beelden van Rodin en zelfs een ijsbeer van Pompon. En door de wijzers van de stationsklok zie je Parijs liggen met in de verte de Sacre Coeur op de heuvel van Montmartre. De moeite waard om er minimaal eens in je leven te zijn geweest. 


In deze tour inbegrepen:

  • Tour duurt ongeveer 2 uur. 
  • Je passeert de belangrijkste topstukken die op dat moment in het museum aanwezig zijn. 
  • Enkel privétours (maximaal 6 personen) 
  • Tickets zijn niet inbegrepen in de prijs. Paris Promenade bestelt graag de tickets voor jullie. 

Combi: Montmartre + Musée d'Orsay

Maak je Orsay-experience compleet. Paris Promenade houdt van kunst en cultuur. En wat is mooier dan de ultieme combinatie van Montmartre en Musée d’Orsay! We lopen eerst door het impressionistische walhalla, Montmartre. In deze wijk leefden, werkten èn feestten grootmeesters zoals Van Gogh, Renoir en Toulouse Lautrec. Daarna bekijken we in het mooiste museum van Parijs de impressionistische pareltjes. Wij geven graag een woordje uitleg bij enkele hoogtepunten uit de collectie.

 

  • Combi-tour voor 59 euro p.p. (museumtickets niet inbegrepen), duur van de volledige tour: 4 à 5 uur.