Tour de Chanson: op bezoek bij je muzikale helden (duur: 2,5 uur)

Heeft u het al gehoord? Het Franse chanson is weer helemaal in. Franse artiesten worden weer volop gedraaid. Op televisie gaan hele programma’s over zanger(e)s(sen) die hun sporen in Parijs hebben achtergelaten. Hoe leuk is het dan om zelf op pad te gaan langs die heilige plekken!

Maar ja, hoe pak je dat aan? Die programmamakers zitten immers in Nederland, niet in Parijs.  

 

Daarom nodigt Paris Promenade u graag uit voor Tour de Chanson. Tour de Chanson is de unieke Nederlandstalige tour die helemaal in het teken staat van het Franse chanson. 

 

We lopen langs geboortehuizen van legenden en u hoort de verhalen over hun leven. Yves Montand, Serge Gainsbourg, Juliette Gréco, Charles Aznavour, Édith Piaf… ze komen allemaal langs, of liever: wij gaan langs hen.  

 
Inbegrepen in deze wandelroute:

 • Je ziet bijzondere plekken van beroemde namen uit de chansongeschiedenis en hoort hun verhalen. 
 • De tour bestaat uit 2 aaneensluitende delen: een deel door het centrum van Parijs, een ander deel door de oostkant (dit deel is heuvelachtig!). We overbruggen die 2 routes met de metro. 
 • De tour duurt in totaal 2 à 2,5 uur (1 uur deel 1; max. 0,5 uur in de metro; 1 uur deel 2). Vertrek: uiterlijk om 14u00. 

PèRE LACHAISE (duur: 2,5 uur)


Père Lachaise is het verhaal van de laatste verblijfplaats van vele, vele Parijzenaars en internationale legendes. 1 miljoen mensen liggen hier begraven in 70.000 tombes!

In dit doolhof hoeft u zich niet wezenloos te zoeken naar de graven van Jim Morrison, Edith Piaf, Oscar Wilde, Yves Montant, Marcel Proust of Molière. Wij doen dat voor jou en met jou. Ook staan wij stil bij het monument voor de gevallen Communards, een van de bloedigste weken uit de Parijse geschiedenis. Een tour om stil van te worden. 

 

Inbegrepen in deze wandelroute:

 • Een sfeervolle route over de beroemdste begraafplaats ter wereld
 • Een bloemlezing van de Franse cultuurgeschiedenis, volledig in het Nederlands!
 • Uiterlijke aanvangstijd: 14u30

DE FIJNE NUANCES VAN QUARTIER LATIN (max. 2 UUR)


Wat heeft Quartier Latin toch mooie plekjes en uitzichten. In al zijn rust en bescheidenheid. De Romeinen zaten hier en noemden hun vesting Lutèce (Lutetia). In de Middeleeuwen werd Quartier Latin het intellectuele centrum met de Sorbonne universiteit. En nog altijd lopen studenten rond Rue Mouffetard tussen hier en daar een toerist. Wil je dit goed verborgen stukje Parijs graag beter leren kennen? Wandel met ons mee. 

 

Inbegrepen in deze wandelroute:

 • Met je gids loop je langs de Sorbonne universiteit van toen en nu.
 • Je ziet het Panthéon, de kerk die nooit een kerk werd, en een ander hoogtepunt van buiten èn binnen: église Saint-Etienne-du-Mont.
 • Je ontdekt op de route restanten van de Romeinen, maar ook de plek waar de schrijver Ernest Hemingway zo gelukkig is geweest.
 • Voor de liefhebbers: vraag naar Emily in Paris!


HET VERDWENEN PARIJS VOOR JOU TERUGGEVONDEN (max. 2 uur)


Denkend aan Parijs doemen spontaan de grands boulevards en de typische Parijse appartementsgebouwen op: het Parijs van de 19de eeuw. Maar het ‘verdwenen’ Parijs bestaat stiekem nog altijd. Hoewel je er wel naar moet zoeken. En wij helpen je graag een handje. Zoals op het eilandje in de Seine: Île de la Cité met de Notre Dame, Saint Chapelle en de laatst overgebleven Middeleeuwse straten die ons de duistere stad laten herbeleven. Een ontdekkingstocht die je meeneemt naar het Parijs toen het allemaal nog stond te gebeuren voor deze oeverloze stad...

 

Inbegrepen in deze wandelroute: 

 • Je ziet de locatie van hoogtepunten als Hotel Cluny, Saint-Chapelle en Conciergerie, allemaal gebouwen die in de Middeleeuwen al op dezelfde plek stonden!
 • Je krijgt van je gids ook uitleg over de Middeleeuwse restanten in Quartier Latin en le Marais.
 • We staan in deze tour ook stil bij de dramatische brand van de Notre Dame op 15 april 2019.