PèRE LACHAISE (max. 2 uur)


Met een beetje verbeelding krijgt de beroemdste begraafplaats van Parijs de allure van een ondergronds dorp. En als levende stervelingen zien wij slechts de 70.000 bovengrondse tombes. Père Lachaise is het verhaal van de laatste verblijfplaats van vele, vele Franse en internationale legendes. 1 miljoen mensen liggen hier begraven!

In dit doolhof hoeft u zich niet wezenloos te zoeken naar de graven van Jim Morrison, Edith Piaf, Oscar Wilde, Fréderique Chopin, Yves Montant, Marcel Proust of Molière. Wij doen dat voor u en met u. Ook staan wij stil bij het monument voor de gevallen Communards, een van de bloedigste weken uit de Parijse geschiedenis. Een tour om stil van te worden. 

 

Inbegrepen in deze wandelroute:

 • Een sfeervolle route over de beroemdste begraafplaats ter wereld
 • Een bloemlezing van de Franse cultuurgeschiedenis, volledig in het Nederlands!
 • Uiterlijke aanvangstijd: 15u30

SAINT-GERMAIN-DES-PRéS: DE PURE KLASSE VAN PARIJS  (max. 2 uur)

Lekkere brasserieën en tijdloze etalages. Finesse en fijne nuances. St. Germain kent een weelde die met gratie van generatie op generatie wordt (over)gedragen. St. Germain ligt knus aan de linkeroever van de Seine. U vindt er verstilde, romantische pleintjes die u niet terugvindt op de Parijse plattegrond maar wel in uw verbeelding. St. Germain is teder voor een dromer. En dan de geuren, de geuren van St. Germain! De verschillende aroma’s vormen samen een wolk zoals een regenboog kleuren spant. Gaat u mee op ontdekkingsreis? 
 
Inbegrepen in deze wandelroute:

 • U wandelt door de kleine straatjes van St. Germain, het echte Parijs. 
 • U neemt een kijkje in de oudste kerk van Parijs, en op een geheime, héle bizarre plek ziet u een deel van de eerste Middeleeuwse stadsmuur.
 • U flaneert langs het hotel waar Oscar Wilde woonde, en door het gezellige Cours de Commerce met het oudste restaurant van Parijs.


LE MARAIS: DE EXTREMEN VAN PARIJS IN EEN WIJK (max. 2 uur) 

Wat hebben joden, LGBTQ’s, de oude Franse koningen en hipsters gemeen? Le Marais. Ze hebben allemaal (ooit) onderdak gevonden in deze dynamische, veelzijdige wijk. Ooit waren de koningen er heer en meester. Na hun vertrek naar het Louvre volgde de verpaupering. Tot diep in de twintigste eeuw was Le Marais niet veel meer dan een verzameling krotten. Een prooi voor de bulldozers. Toch verging het de wijk anders. Door de herwaardering is Le Marais nu booming! Als u de extreme contrasten, waar Parijs beroemd om is, in één wijk wilt zien samen komen, dan is er maar één adres. 


Inbegrepen in deze wandelroute:

 • U passeert met uw gids pita- en falafelbars van wereldklasse in de joodse wijk.
 • U ervaart op deze wandelroute de statige en rustige kant van Le Marais.
 • U ontdekt dat Le Marais bruist en de place to be is voor wie zich hip(ster) voelt.

BETOVERENDE LUXE IN PARIS (max. 2 uur)


Etalages zonder prijskaartje omdat dat maar ordinair zou zijn. Oogverblindende kerstverlichting in de overtreffende trap. Hotelsuites voor 27.000 euro per nacht. U vindt het allemaal hier. Een tour om van te dromen. In deze wandeling lopen we langs het meest opzichtige stukje Parijs dat zo leuk is omdat het een sprookje blijft voor velen onder ons. Ervaar de charmes van Galeries Lafayette, de klassieke schoonheid van Opéra Garnier, en het overdadige Place Vendôme. Na afloop biedt Place de la Concorde u alle mogelijke richtingen om de opwinding van Parijs voort te zetten. Want dromen is gratis in Parijs! 
Inbegrepen in deze wandelroute: 

 • Galeries Lafayette en Opéra Garnier
 • Place Vendôme met het Ritz hotel
 • Jardin Tuilerie en Place de la Concorde

MONTMARTRE: EEN ECHT DORPJE IN DE GROTE WERELDSTAD (max. 2 uur)

Zoveel schilders, van over de hele wereld, hebben hier gewoond. De impressionisten (Utrillo, Suzanne Valadon, Van Gogh, Renoir...) waren er kind aan huis, maar ook Picasso zwierf hier rond. Dat is niet verwonderlijk als je het dorp ziet. Een sfeervol groen-roze dorp met enkele van de mooiste uitzichten op de stad Parijs. 

Er is de tuin van het kleine pittoreske museum, een heuse wijngaard, en een legende van een martelaar die met zijn hoofd in zijn hand rondloopt.


Inbegrepen in deze wandelroute:

 • Uw gids neemt u mee naar plekken die de meeste toeristen niet kennen.
 • Aandacht voor oude meesters maar ook moderne street art op iedere hoek van de straat.
 • U tour eindigt bij Place de Tertre en Sacre Coeur.

QUARTIER LATIN: DE SLUIMERENDE STRAATJES ROND DE SORBONNE (max. 2 UUR)


Voordat Parijs Parijs werd, was Quartier Latin al het centrum van de stad. De Romeinen zaten hier en noemden hun vesting Lutèce (Lutetia). In de Middeleeuwen werd Quartier Latin het intellectuele bolwerk door de Sorbonne universiteit. En nog altijd vindt u de studenten rond Rue Mouffetard tussen hier en daar een toerist. Want Quartier Latin laat zich moeilijk ontdekken. Wilt u graag één van die weinigen zijn die dit goed verborgen stukje Parijs wel weet te vinden? Wandelend wijzen wij u graag de weg. 

 

Inbegrepen in deze wandelroute:

 • Met uw gids loopt u dwars door de Sorbonne universiteit van toen en nu.
 • U ziet het Panthéon, de kerk die nooit een kerk werd, en een ander hoogtepunt van buiten èn binnen: église Saint-Etienne-du-Mont.
 • U ontdekt op de route restanten van de Romeinen, maar ook de plek waar de schrijver Ernest Hemingway zo gelukkig is geweest.


HET VERDWENEN PARIJS VOOR U TERUGGEVONDEN (max. 2 uur)


Denkend aan Parijs doemen spontaan de grands boulevards en de typische Parijse appartementsgebouwen op: het Parijs van de 19de eeuw. Maar het ‘verdwenen’ Parijs bestaat stiekem nog altijd. Hoewel je er wel naar moet zoeken. En wij helpen u graag een handje. Zoals op het eilandje in de Seine: Île de la Cité met de Notre Dame, Saint Chapelle en de laatst overgebleven Middeleeuwse straten die ons de duistere stad laten herbeleven. Een ontdekkingstocht die u meeneemt naar het Parijs toen het allemaal nog stond te gebeuren voor deze oeverloze stad...

 

Inbegrepen in deze wandelroute: 

 • U ziet de locatie van hoogtepunten als Hotel Cluny, Saint-Chapelle en Conciergerie, allemaal gebouwen die in de Middeleeuwen al op dezelfde plek stonden!
 • U krijgt van uw gids ook uitleg over de Middeleeuwse resten in Quartier Latin en le Marais.
 • We staan in deze tour ook stil bij de dramatische brand van de Notre Dame op 15 april 2019.