Voor hippe vogels

Zomaar twee populaire adresjes in Parijs

Het is typisch zo’n plek waar je passeert en je wilt terugkeren, maar het lukt niet om het opnieuw te vinden. En dat terwijl het restaurant zeker niet gelegen is in een klein verborgen steegje zoals er honderden zijn in Parijs. Nee, het restaurant ligt aan een belangrijke doorgaande weg. Maar ook daar zijn er tientallen van die op elkaar lijken.

De plek waar ik het over heb heet pizzeria Popolare. Of liever gezegd: pizzarestaurant!

Popolare valt op door twee dingen. Ten eerste de oogverblindende etalage. Die is volledig opgebouwd uit kleurrijke flessen, die prachtig verlicht zijn. Over een breedte van tientallen meters geeft dat vanaf de straatkant een feeëriek gezicht.

Het tweede waar Popolare om bekend staat is de enorme rij mensen die buiten langs die etalage staan te wachten. Niet zozeer om die etalage te bezichtigen, maar vooral om het restaurant binnen te komen. Zó populair is Popolare. Parijzenaren houden ervan om in de rij te staan. Of liever gezegd: ze vinden het niet erg om in de rij staan voor iets waar ze graag deel van uit willen maken. Als het de moeite waard is. En dat is Popolare zeker: een gewilde tent voor vlotte mensen. Dus als u iets wilt doen in Parijs om hippe vrienden of collega’s te imponeren dan is Popolare het adres.

Nóg een uitstekende reden om hier een pizza te gaan eten: de kwaliteit is goed en de prijzen zijn nog beter. Zeker voor Parijse begrippen vallen de prijzen enorm mee. En ook, ik geef het graag toe, de tiramisu is verrukkelijk. Overal waar ik kom, en het staat op het menu, probeer ik de tiramisu uit. En in Popolare is die om je vingers bij af te likken. Bedenk wel dat de muziek wat hard staat. Niet op standje burenruzie, maar toch… Het is typisch van deze tijd dat de zogenaamde achtergrondmuziek zich meer en meer op de voorgrond dringt. Maar als u dat helemaal geen probleem vindt, dan is Popolare dé plek voor u!

En nu ik toch bezig ben: als u dan eenmaal in Parijs bent en u zoekt nog een cool hotel dan stuur ik u graag naar Mama Shelter. Vlakbij Père Lachaise. Strak gedesignde kamers in één van de modieuze hotels van de stad. Geloof het of niet, maar bij Mama Shelter slaap je in één kamer met Batman en Robin, of met Star Wars-figuren.

Op de begane grond is ook een restaurant gevestigd waar regelmatig live-artiesten de sfeer komen verhogen. De ambiance is er zelfs zo behaaglijk dat veel mensen uit de buurt hier graag komen eten. En mama is overal aanwezig. Dat wordt u wel duidelijk aan de hand van alle spreuken die op de muren te lezen zijn. Ze heeft zelfs haar eigen merchandiselijn.
Mama zorgt goed voor u!

Mama Shelter is strategisch handig gelegen, in 109, Rue de Bagnolet. Slechts paar honderd meter van de Péripherique. Dus als u met de auto komt hoeft u niet zo diep Parijs in te rijden. Wel zo handig!

Oh ja, en nog het adres van Popolare: 111, rue Réaumur, midden in het centrum van Parijs. Metrohalte Bourse (lijn 3), zeggen wij dan in Parijs. U hoeft nu nog maar 100 meter te gaan om aan te sluiten.
😉